2015. november 26., csütörtök

Gledita Kreatív Füzetek - Waldorf baba készítő Oktatóanyag

Határtalan az örömöm, hogy végre-végre bemutathatom Neked a Gledita Kreatív Füzeteket, amit oly régóta terveztem és készítettem.
Sőt, a weboldalam is új, letisztultabb köntöst kapott... :)
Küldetésem, hogy megtanítsam az Anyukákat, Nagymamákat olyan játékokat készíteni, amelyek igazán segítik a gyermek érzelmi és szociális fejlődését. A Waldorf baba éppen ilyen.
A GLEDITA KREATÍV FÜZETEK Waldorf baba készítő oktatóanyagából a következőket tanulhatod meg:
  • Formás waldorf baba fej és test elkészítése,
  • Három csinos babahaj babahölgyeknek,
  • Három vagány babahaj legénykéknek,
  • Három babaruha: ruha, blúz és szoknya,
  • Két féle bugyi, alsónadrág, hosszúnadrág, kantáros nadrág,
  • Rövid, vagy hosszú ujjú ing, blúz illetve póló elkészítése.
  • Vagyis a babán kívül 6 haj leírás és 13 féle ruha elkészítésének leírását találod meg annyira részletesen, hogy egy kezdő is elboldogul vele.
Nem is szaporítom tovább a szót....

Ide kattintva megnézheted, mit készítettem Neked... 
 
Ezt írták, akik már kipróbálták:“A leírásod szuper! Nagyon könnyű belőle dolgozni, minden érthető!!!  Az óvodákba is inkább ilyen babák kellenének…és persze minden gyerek kezébe!”

Mátyás M. Szilvia, Gyál
Óvónő és három gyermekes édesanya„Két kislány édesanyjaként tudtam, nem maradhat játékbaba nélkül a ház, ez egyértelmű volt mindig. Azonban képtelen voltam békét kötni bármely bolti babával; még kompromisszumos megoldásnak sem találtam egyet sem alkalmasnak. Szerencsére a lányok sem.
Fantasztikus lehetőségnek tűnt Gledita tanfolyama – amin azonban saját előadásom miatt végül mégsem tudtam részt venni. Egy világ dőlt össze bennem, mert tudtam, a jövőben sokáig nem is lesz alkalmam pótolni az elmaradt tanfolyamot.
Ekkor ajánlotta fel maga Gledita az online tankönyvet, s mivel szabadkoztam, ismerve saját előzetes tudásomat a varrás tudományának területén, ígérte, fogja a kezem – digitálisan – s bármikor kérdezhetek. Megkapva a kezdő csomagot ismét bizonytalan lettem: egyáltalán nem láttam, hogy áll ez össze egy szerethető babának.

Amikor este végre nekiálltam, két dolog döbbentett meg: egyrészt annyira részletes, képekkel illusztrált könyvecskét kaptam, hogy nem esett nehezemre követni a lépéseket; másrészt igen gyorsan tudtam haladni a varrással, s gyakorlatilag az első pár lépés után már valóban kezdett élettel megtelni a babakezdemény. Izgalmas, látványos folyamat volt, s megdöbbentően hamar készen lettem az első, a második illetve a külföldi útra indult ajándék, harmadik babával is. A lányok is élvezték minden fázisát, s lesték, hogy alakul a babájuk. Nagyon tetszett nekik, hogy ők mondták meg, milyen színű legyen a haja, a szeme a saját babájuknak, az ő vágyaik keltek bennük életre.

Kicsit aggódtam is, ugyanis nekünk soha nem volt egyiküknek sem kedvenc bármijük. Se egy kedvenc plüssmaci, se egy rongyi vagy párnacsücsök. Semmi ilyesmi – most azonban olyat akartam nekik és velük készíteni, amihez kötődnek.
Már jó ideje megvan nekik a babájuk, s elég, ha azt mondom, reggel velük kelnek ki az ágyból, mennek a babák oviba, bölcsibe, s egyszer ez eső miatt bent felejtődtek az autóban – bizony addig nem is mehettünk be a szobájukba, amíg a babák esernyő alatt be nem vonultak a házba. Az alkotás könnyű volt a ‘kotta’ mentén, s azt kell mondjam, új családtagokkal bővültünk. Köszönjük!”

Háry Leticia
magtej.hu

Édekel? kattints IDE!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése