Születésnapra, fontos alkalmakra

A születésnap egy gyermek életében az év legkülönlegesebb ünnepe, hiszen ekkor Ő van a középpontban, Róla szól az a nap, Őt ünnepli az egész család és az ismerősök. Erre az alkalomra tökéletes ajándék egy olyan baba, amely személyre szóló, hisz a gyermek neve is szerepel a játékon, egy olyan baba, amely a gyermek társává, alvó kedvencévé válik, s miután kinőtt a babázásból, akkor is örök emlék marad. A babák rendszerint egyedi megrendelésre készülnek, a baba haj és szemszínét a leendő tulajdonosáéhoz igazítom, s a ruha színében is figyelembe veszem a gyermek kedvenceit. Ezen az oldalon olyan babákat mutatok be, melyek ilyen különleges alkalomra készültek. A babákról még több képet a hímzett vagy hímzés Címkére kattintva találhatsz.


 Alexandra babája. Bár Alexandra még csak egy éves, örök emlék lesz számára ez az ünnep, hisz babájának szépen hímzett köténykéje emlékeztetni fogja őt erre.
Alexa baba hegyikristály szívet kapott.

Zsófi baba egy olyan 3 éves kislánynak készült, akinek nemrégiben született kishúga. Az öröm mellett ez az időszak nem könnyű a gyermekeknek, hisz változik az élethelyzetük, megszűnik az az állapot, amikor a szüleik csak rájuk figyelnek.
Az ilyen baba-pár segít átvészelni ezt az időszakot. A gyermek eljátszhatja babájával, amit édesanyja a testvérével tesz.

Zsófi baba drótos kézzel készült, hogy karjában tudja tartani a kis pólyást. Minkét baba ametiszt szívet kapott.

 

 Mira baba a 3 éves Mirjanának készült, aki nagyon vágyik már kistestvérre. Mivel a leendő testvér nemét még nem ismerjük (bár Mira rendszeresen emlegeti a bölcsiben, hogy öcsikéje fog születni), a pólyás fehér színűre készült. Mindkét baba szívébe ametisztet varrtam.


Mira másik öltözet ruhát is kapott.

 Ez a babácska újszülött-látogató ajándéknak készült.
A kisfiúk se maradjanak ki:


 Horgolt kis táska névre hímzett fedőlappal, a hímzés hátára vékony filcet ragasztottam.

 Szintén fiúknak készítettem a következő simlis sapkát. Itt farmerből varrtam, de lehet igazítani a baba ruhájához is. Akár egy vagágy lánybabán is el tudom képzelni...
 
Csinos kiegészítő lehet fiúknak a feliratozott kertésznadrág. Ha rövidebb a név, kényelmesebben el is fér a nadrágon.

 
 
Florian öcsikéjének, Alexnak pedig a következő baba készült: