2011. június 8., szerda

Horgolt-hímzett Om jel

"Az indiai hindu hagyományban az Aum - a tibeti Om írott megfelelője - félelmetes kozmikus visszhanggal rendelkezik. Szent hang, magának a világegyetemnek a mag-szótagja. Mivel a buddhizmus Indiából jutott el Tibetbe, az Aum a tibeti miszticizmus tanulmányozói számára központi fontosságú. Három eleme (A-u-m) a tudat három alapvető állapotát jelenti: ébredés, álmodás és mély alvás. Az Aum az egész kozmikus tudatot képviseli, mely mindent magába foglal a teremtésből. Ahogyan Rabindranath Tagore indiai költő mondta: Aum a jelképes szó a végtelenségre, a tökélyre, az örökkévalóságra. Ez hozzásegít bennünket ahhoz, hogy belássuk, miért ajánlották, hogy az Om-ot használjuk, ha el akarunk jutni a tudat legmagasabb fokára."
Peter Kelder: A fiatalság forrása - Az öt tibeti jógagyakorlat

Nos, az Om jel kedvenc, erős energiájú szimbólumom, mióta csak spiritualitással foglalkozom (már több, mint 10 éve). Indiából is hazahoztam számos formában, és sok tapasztalatom van erős hatásáról akár mantra formájában zengetem, akár valamilyen tárgy formájában magamnál tartom. Mostanában, mióta dolgozom, csak apró karkötők készítésére volt idő és energiám. Egyik nap, pihenés közben villant be, hogy készítsek valami Om jellel kombinált horgolt holmit. Rögtön ki is próbáltam, ez sült ki belőle:
 Én a napi vizesüvegem nyakára akasztottam. Olyan jó érzés ilyen "megszentelt" vizet fogyasztani...
 Használható táskadísznek,
...vagy akár kulcstartó helyett is... :)
Ha elpiszkolódik, könnyen levehető, mosható.

4 megjegyzés:

 1. engem is érdekelnek az ilyen dolgok. Az ingát szoktam faggatni nagy döntések előtt és eddig mindig jó volt rá hallgatni. Ötletesen nagyon és még mutatós is. különösen a fehér-kék színösszeállítás tetszik:-) Na szóval gratulálok:-)))

  VálaszTörlés
 2. Köszi :)
  Épp csak próbálgatom, még fogok több féle színben készíteni ilyet is... :)

  VálaszTörlés
 3. ÜGYESEN HASZNÁLOD A FANTÁZIÁDAT! TETSZIK A KREATÍVITÁSOD. margitmama

  VálaszTörlés
 4. Margitmama, köszönöm... Nagyon kedves, hogy írtál nekem. :)

  VálaszTörlés