2012. január 2., hétfő

Szülinapi anime-baba a lányomnak

Először is nagyon boldog Új Évet szeretnék kívánni minden kedves olvasómnak!

17 éves Luca lányom lassan egy éve nyaggat, hogy készítsem el neki azt a babát, amit most a szülinapjára végre megígértem neki. Ő tervezte, ez egy saját anime karakter. A hozzákapcsolódó történetet is kitalálta - ezzel most nem terhelem a kedves Olvasót. Talán csak annyit róla, hogy a Star Wars III-ban szereplő Grievous tábornok emberi változata, hüllő-szerű szemmel. Grievous-ról pár éve már készítettem egy rajzot, az bekeretezve most a lányom szobájának előterét díszíti. Új karakterének neve: General Sheelal.
A baba 45 cm-es, feje gyapjúval, teste műszállal töltött. Ez az első babám, aminek nyakat is készítettem, mert álló galléros a kabátja. Mivel a vékony nyak nem lett volna stabil, dróttal merevítettem, és a kezébe is drót került, hogy be lehessen állítani a mozdulatait.
Bár az anime stílus nem áll közel hozzám, a baba varrása nagy kihívás volt, összetett, bonyolult feladat, ami miatt végül is örültem neki. Sok apró részlet, hímzett kiegészítő került rá.
A kabáton szereplő C.I.S. felirat a Confederacy of Independent Systems kifejezés rövidítése, aminek jelentése: Független Rendszerek Konföderációja. 
A marcona arckifejezés a stílus sajátja. Bocsánat, de nekem sem áll közel a szívemhez... Ehhez 17 éves lázadó kamasznak kell lenni.... XD

Luca számítógépes képe, amikor még csak álmodozott róla...
Luca rajza, ez alapján dolgoztam.

















Luca és General Sheelal


4 megjegyzés:

  1. Nagyon jól sikerült ő is! A végén még anime baba szakértő leszel! :)

    VálaszTörlés
  2. Hát, nem is tudom... mindig azt készítem, amire igény van. :)

    VálaszTörlés
  3. Húha ez megint nagyon jól sikerült:-)) Régebben magam is szerettem ezt a stílust de mára már kinőttem belőle:-) Na most legalább a rajzaidat is áttanulmányoztam Gratulálok, Igen tehetséges vagy:-)) és ahogy látom minden kreatív területen:-))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon köszönöm, aranyos Vagy! :) Remélem, a Lányom is egyszer kinő ebből.

    VálaszTörlés